Skip to content
Robert Burcea
Robert Burcea
Podcastul vânzătorilor găzduit de Robert Burcea 
  • PODCAST
  • Despre Robert Burcea
  • Blog
  • Contact
FacebookTwitterGoogle+Dribbble
  • PODCAST
  • Despre Robert Burcea
  • Blog
  • Contact

Interviul cu Emil Calinescu, un blogger cu greutate

Blogger cu greuetate

Emil Calinescu este un bun prieten si cu experienta in blogosfera, ce a ajuns sa traiasca doar din a scrie pe blogurile sale.

Cine este Emil Călinescu?
Emil Călinescu este bloggerul ala mare și colorat, cu mai multe proiecte în online. Am terminat doua facultăți, dar încă nu sunt convins cat de importante mai sunt ele. Mai sunt săgetător și oltean , lucruri care ma definesc mult mai mult.
Crezi in astrologie, astre, magie? Poți detalia, te rog?
Magie nu, însă astrologia este o știință. Însă nu horoscopul din ziar, ci ala personalizat, făcut după date clare : anul, ziua, ora, localitatea unde te-ai născut. Astrologia nu îți va ghici viitorul, ci te va ajuta sa știi când sa iei deciziile importante, cu cine te potrivești și de cine sa te ferești.
In planificare amănunțită, disciplină si motivație in a-ți urma visul, crezi? Cum folosești aceste lucruri pentru sa zicem cel mai important vis al tau si care este acest vis? Ce alte lucruri folosești pentru a-ți concretiza obiectivele/visele/dorințele?
Eu sunt și superstițios. Iar una dintre superstiții este sa nu zici visul / dorința înainte ca ea sa se împlinească. Eu de obicei îmi pun o dorința de doua ori pe an : de ziua mea și de revelion. Uneori e aceeași, alteori sunt diferite. Nu zic nimănui, însă pot spune ca majoritatea s-au împlinit. Majoritatea, nu toate. În motivație cred, nu și în disciplina. Dimpotrivă, disciplina este ceva contrar ideii de freelancer. Îmi sună scolărește și militărește, asa ca repudiez cuvântul. Planificare, însă, da. Nu pe termen lung și foarte lung, însă pe termen scurt și foarte scurt da.
Ai mentori? Ne poți da cateva nume?
Nu am mentori, e împotriva principiilor mele. Iau sfaturi de la mulți, dar nu îmi este nimeni mentor. Sunt un autodidact prin excelenta.
Ce cărți poți recomanda pentru bloggeri?
Din orice carte poți învăța ceva, însă o carte care sa te învețe tot ce e ala blogging nu exista. În fond, asta este farmecul lui. Nu înseamnă că bloggerii nu trebuie sa citească. Dimpotrivă.
Care a fost piedica ta cea mai mare in blogging? Ce te-a lovit cat sa îți dorești sa renunti /sa amani? Si cum ai depășit situația?
Pai inițial eram descurajat de numărul mic de cititori. Acum sunt dezamăgit ca scriu mai mult decât citesc, pe bloguri cel puțin. Am din ce în ce mai puțin timp. Cumva am trecut peste, altfel acum as fi fost corporatist.
Care este secretul prin care ai ajuns sa ai mai mulți cititori?
Am perseverat și am testat ce merge și ce nu merge. Atenție însă : ce merge la mine nu merge la altcineva și invers. Și, cum am scris mai sus : nu exista cărți, deci nu exista un unic secret.
Cand ti- ai dat seama ca poti trai din blogging?
Când am văzut ca se fac bani și ca fac mai multi decât anul trecut. Fie și de faci cu un leu mai mult, dacă ai făcut mai multi decât anul trecut înseamnă că ești pe drumul cel bun. Ca moment efectiv, as zice prin 2012.
Cand si cum ai descoperit ca asta e pasiunea/hobby-ul tau?
Pofta vine mâncând. Sau scriind, după caz.
Care sunt blogurile lui Emil Calinescu si care iti aduc bani?
Toate îmi aduc, unele foarte puțin, altele mai mult. Cristianmanea. Eu este cel mai puțin productiv, dar produce și el ceva.
Cand vei lansa prima ta carte?
În viitorul nu foarte îndepărtat. Serial blogger. Asa se va numi. Sau blogger în serie.
Pe piata americana cand vrei sa intri si de ce?
Nu am zis ca vreau sa intru. Eu ma axez pe piața românească, nu ca ar fi mai buna sau mai rea, ci pentru ca eu gândesc în românește și cel mai bine ma exprim în românește.
De ce mergi la conferinte?
Depinde de conferință. La unele sunt curios ce va fi acolo, la altele știu ce va fi și zic ca îmi vor fi utile informațiile, iar la altele pentru socializare. Și la toate merg pentru ca vreau sa fiu acolo, asa cum un brand vrea sa existe în mail-ul x, nu contează cat va vinde acolo.
Ce înseamnă networkingul pentru tine?
Sa cunosc alte persoane. În cazul bloggerilor vreau sa cunosc cine e în spatele blogului x.
Unde te vezi peste trei ani?
Nu știu. Nu am planuri pe termen atât de lung. Vreau sa fiu sănătos. Dacă voi fi sau nu, rămâne de văzut.
Stiu ca urmaresti intens filme si piese de teatru. Ce ne poți împărtăși despre asta? Actor si actrițe preferate, filme si piese de teatru preferate etc
Nu am preferate. Orice actor bun are și filme proaste, cum și un actor mediocru poate avea un rol genial. În străinătate pot găsi câțiva actori mari, Al Pacino fiind primul nume care îmi vine în minte. În România nu pot da un astfel de exemplu, deși apreciez mult pe Ana Ularu ori pe Olimpia Melinte.
Filme preferate nu am, ar fi nedrept fata de altele.
Ce te face fericit, Emil?
Nu știu ce este aia fericire. Prefer sa folosesc cuvântul “împlinire”. Și sunt multe momente, mai importante sau mai puțin importante, când m-am simțit împlinit.
Cum iti gestionezi timpul liber si ce activități ai?
Nu prea fac distincție intre munca și timp liber. Eu vedeam filme și înainte sa fiu blogger. Acum timpul petrecut în sala de cinema se cheamă munca, înainte era distracție. Cu ghilimelele de rigoare. Și încă o diferență : înainte dădeam bani pe filme, acum le vad gratis și cumva primesc, indirect, bani datorita lor.
Ce ai putea îmbunătăți la tine?
Oricând poți îmbunătăți ceva la tine. Oricum nu ești prefect în nimic, asa ca poți îmbunătăți ceva și într-un domeniu la care teoretic, te pricepi. Ca la fotbal : atacantul x trebuie sa învețe sa șuteze cu stângul, pentru ca fiind dreptaci, el trage prost cu stângul. Însă el nu e prefect în trasul cu dreptul, deci dacă ignori trasul cu piciorul drept vei ajunge nu mai bun, cu mai slab decât înainte. Asa ca premisa de la care trebuie plecat este ca în orice chestie te poți îmbunătăți.
Te gândești la oameni? Cum vei aduce valoare in lume?
Nu cred ca omul trebuie sa plece de la premisa ca el trebuie sa schimbe lumea. Plec de la premisa ca dacă eu fac bine ce fac și dacă mie îmi merge bine, înseamnă că, indirect, fac un bine acestei lumi. Nu refuz sa fac o faptă bună, dar nu fac statistici cu “câte fapte bune fac pe luna”. Fac atât cât pot și cat cred ca eu ca e nevoie.
Spune-mi te rog o poveste care te-a marcat si din care ai învățat o lectie importanta de viață!
Povestea cu ciobanul și cu lupul. Zici de doua ori ca vine lupu și nu vine, apoi poți zice ce vrei, ca nu te mai crede nimeni. Valabil în online, unde s-ar putea sa nu te mai creadă nimeni după prima minciuna.
Călătorești, Emil? Unde îți place in mod deosebit?
Călătoresc foarte puțin, din n motive. Cel mai important este ca ceea ce fac eu se petrece în București. Nu zic ca sunt dependent de acest oraș, dar eu aici îmi desfășor activitatea.
Ce te deranjeaza in blogosfera națională ?
Nu îmi place sa dau sfaturi ori sa pun etichete. Dacă în mod punctual ma enervează ceva aici și acum, scriu pe loc. Dacă nu îmi place chestia x la un blogger, nu înseamnă că am ceva cu acel blogger. Înseamnă doar ca m-a enervat chestia făcută de el.
Care e situația in București? Când aveți următoarea întâlnire? Ați avut un proiect pe care dorești sa il menționezi?
Nu ne întâlnim pur și simplu. Ne întâlnim la evenimente. La vizionarile de film ma vad cu cei cinefili, la conferințe gen future of media ma vad cu cei generaliști, la food bloggers ma vad cu cei interesați de domeniul x. Și tot asa. Sa ne întâlnim pur și simplu, sa bem o bere, asta nu s-a mai întâmplat de mult timp.
Proiect nu. Sau nu ceva important.
Ce ai dori sa mai precizezi si nu ai avut ocazia?
Că îmi pare bine ca ai ales sa ma intervievezi. Și îți mulțumesc pentru asta. La un interviu obișnuiesc sa răspund la întrebări. Dacă am de adăugat, am șase bloguri unde sa scriu ce am de spus. 🙂
Cum arată femeia ideală pentru tine?
Una care sa ma accepte asa cum sunt și care sa ma încurajeze în ceea ce fac. Fizic vorbind, vreau o femeie înaltă, nu că piticele ar fi nașpa, ci pentru ca eu sunt înalt. Când vorbim despre cuplu eu vorbesc despre cuvântul echilibru. Cum poate fi echilibrat un cuplu cu el de 1.93 și ea de 1.60? Sincer, dacă e invers e cu atât mai grav. Altfel, blonda, bruneta, roșcată, nu are importanta.
Cat face diferența personalitatea cuiva pentru tine?
Pai face. Nu îmi plac persoanele duale / inconsecvente. Adică cele care azi zic ceva și mâine susțin, cu la fel de mult zel, chestia contrara.
In incheiere, spune te rog un citat marca Emil Calinescu si ce ai dori sa rămână cititorilor acestui interviu.
Un citat din alții sau unul al meu?
Alții.
Exact ca în cazul mentorilor, nu vreau sa ma legitimez prin alții. As vrea ca cititorii tăi sa citeze din acest interviu. 🙂
Si un citat personal?
Doua citate pe care multi le știu deja.
Nu crezi nimic din ceea ce spun? Foarte bine! Înseamnă că sunt incredibil!
Și
A te minuna = a deveni din ce în ce mai minunat!

Category: DiverseBy Robert BurceaDecember 20, 2015Leave a comment
Tags: Emil Calinescu
Share this post

Author: Robert Burcea

https://www.robertburcea.com

Robert Burcea este expert in cresterea accelerata pe online a profitului pentru companii si liber profesionisti. Robert Burcea enjoys helping small and medium businesses grow using the best marketing techniques.

Post navigation

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BLOG CATEGORIES
  • Business(12)
  • Comunicare(4)
  • Dezvoltare personala(16)
  • Diverse(4)
  • Leadership(7)
  • Marketing(2)
  • Motivatie(5)
  • Productivitate(3)
  • Vanzari(3)
RECENT COMMENTS
  • Robert on Doua metode de a creste productivitatea, eficienta si performanta echipei
  • adrian on Doua metode de a creste productivitatea, eficienta si performanta echipei
  • Sorin on Viziunea si gandirea poate sa faca diferenta in viata ta?
WE ARE GOOD AT
Mastery of a Full Marketing Arsenal of Tools
Strategie, Audit si Planificare
Email Marketing
Social Media Advertasing
TESTIMONIALS

E-mail:
contact@robertburcea.com

Business program contact
24/24 ore

Contactează-ne ...

Articole de pe blog :
  • 7 etape pentru a avea mai multi clienti + pasi practici de actiune
    March 28, 2017
  • Marketing, cum eviti falimentul si cresti vanzarile in mai putin de o luna
    March 9, 2017
  • Trei pasi pentru a transforma obiectiile din vanzari in aprobari
    December 29, 2016
  • Interviul cu Emil Calinescu, un blogger cu greutate
    December 20, 2015
  • De ce 75% dintre afaceri se pierd la primul contact cu clientul?
    October 7, 2015
△ Ce spune lumea despre Robert Burcea
“Il recomand pe Robert Burcea pentru că este un partener adevarat. El lucrează cu noi în mod regulat pentru a maximiza si eficientiza bugetul nostru de marketing online și crearea unor opțiuni de formare, care se potriveste cu nevoile noastre si ale angajaților pentru a ne servi cat mai bine clientii.” - Radu Toma, CEO
Vrei sa iei legătura cu noi pentru mai multe informaţii pe care vrei să le afli ? Completează formularul de contact de mai jos :

Submitclear

Robert Burcea
Copyright © Robert Burcea
  • CLUB
  • Produse
Useful Links