Dupa articolul in care iti spuneam de ce oamenii din echipa ta nu-si fac treaba bine, o sa scriu cateva articole pentru a veni in sprijinul tau cu informatii practice ce duc la maximizarea contributiei tale si a echipei tale.
In urma aplicarii notiunilor din aceste articole vei constata rezultate imbunatatite cu minim 30%. Gandeste-te cati bani ti-ar aduce acest lucru daca ai avea un business.
Gandeste-te ce beneficii ti-ar aduce daca ai fi presedinte al unei organizatii sau ai fi un manager ce ai mari responsabilitati.
Asadar, pentru a-ti creste afacerea, pentru a fi un manager remarcat sau pur si simplu pentru a avea performante remarcabile cu echipa ta, iti recomand cu caldura sa aplici notiunile practice din articolele de pe acest site si cele din cartea pe care o ofer GRATUIT abonatilor de pe site.
Cand am pornit in 2013 demersul proiectului “Robert Burcea & friends”, am atras in echipa oameni din diferite parti ale Romaniei.
Era foarte important sa formez rapid o echipa cu ei pentru a creste increderea fiecaruia in ei, in mine si in proiect. Neputand sa-i motivez financiar, aveam practic nevoie ca ei sa contribuie cu maximum de abilitati, in cel mai scurt timp posibil.
Practic, din primavara lui 2013 am fost nevoit sa imi folosesc toate experientele acumulate in 5 ani la nivel de Prahova si sa verific cat mai rapid aplicabilitatea informatiilor descoperite in zeci de carti.
Aveam un vis urias, aveam un plan, aveam un mentor, aveam experiente ce imi demonstrau ca sunt capabil la nivel local si ca merita sa dau totul pentru o reusita nationala. Asa ca timp de un an mi-am consolidat relatiile cu oameni din tara, formand o echipa solida, bazata pe caracter.
Iata mai jos doua metode ce cresc enorm increderea in sine si abilitatile:
1. Vinde conceptul de dezvoltare personala
Treaba mea era sa le inoculez dezvoltarea personala. De fapt, aceasta este prima sarcina a oricarui lider.
Daca putem optimiza dezvoltarea personala si contributia oamenilor din echipa, avem o situatia reciproc avantajoasa.
De exemplu: Le-am cerut ca la sfarsitul fiecarei zile sa noteze intr-un carnetel doua lucruri pe care le-au facut cu placere sau care le-au adus satisfactie.
Ce crezi ca s-a intamplat? Fiecare la inceput era incapabil sa recunoasca reusitele.
Erau jenati, erau atat de coplesiti de ceea ce nu puteau face, incat nu se puteau gandi la aspectele pozitive.
2. Recunoaste punctele forte si punctele slabe
De exemplu, cuiva i-am spus: “Uite, la inceputul saptamanii erai ingrozit in a te duce la un necunoscut sa vorbesti cu el. Acum te descurci foarte bine.”
Dupa o saptamana de notat zilnic cele doua lucruri, aveau 10 puncte forte sau lucruri care le placeau. Dupa o luna, aveau 40. Astfel, incepea sa se contureze o tendinta.
Am observat la ei lucruri pe care nu le mai vazusera niciodata. Stima lor de sine a crescut, ca si aportul lor in proiect.
Am descoperit lucruri care ii motiveaza.
Au incercat sa-si atenueze slabiciunile si sa-si puna in valoare atuurile. Le placeau la nebunie provocarile.
salut!
am citit indrumarile de pe site-ul tau, dar ce as vrea sa vad pe viitor si m-ar ajuta foarte mult exemple legate de experientele din viata reala
Salut Adrian,
O sa apara si postari in care povestesc pe larg intamplari.
Te rog, totusi, sa incerci si aceste doua metode. La mine a functionat de fiecare data.
De exemplu, la prima metoda, a vinde conceptul de dezvoltare personala, am mers pe schimb de carti, unde fiecare trebuia sa povesteasca ce a citit si apoi discutam cum ne putem ajuta de acele informatii.
La punctul 2 ma refer mai exact la a da un feedback adevarat. (Putini oameni stiu ce inseamna sa dai feedback)
Recunoaste punctele forte si punctele slabe.
Cei mai multi superiori, in special in vanzari, se napustesc la oameni dimineata si seara si le spun ce au facut prost, pun presiune pe ei si ii trimit la treaba transmitand o stare si o atitudine dezastruoasa ce asigura insuccesul.
Deseori, in viata de zi cu zi, de altfel, oamenii iti spun ce faci gresit si ce nu poti face, aproape niciodata ce faci bine si sa te incurajeze in acea directie.
In primul rand iti apropii oamenii cand folosesti aceste doua metode. Eu le folosesc cu oamenii si in cursurile mele de comunicare.
In momentul in care ii scoti in evidenta la un om calitatile, il apreciezi si il incurajezi, acesta va fi alaturi si el de tine la randul sau.
Este vorba si despre legea reciprocitatii si despre a avea un suflet bun ce merge pe Win- Win.
Multumesc pentru comentariu, te mai astept si la alte articole!